Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

Tickets:
Meer special Arts in Cinema 2022

Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

David Bickerstaff - Denemarken - 2022 - 90 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Exhibition On Screen vertelt in deze kunstdocu het fascinerende verhaal van kunstverzamelaar Wilhelm Hansen (Ordrupgaard Collection) en brengt, met exclusieve toegang tot een uitverkochte tentoonstelling in de Royal Academy in Londen, zijn buitengewone collectie naar het grote scherm in glorieuze high-definition. Van Hansen’s prachtige huis en tuinen in Ordrupgaard tot de straten van het bohemienachtige Parijs, deze film neemt u mee op een reis naar enkele van de beste voorbeelden van 19e-eeuwse Franse kunst die ooit zijn verzameld.

Lange tijd was niemand geïnteresseerd in de kunst van het Impressionisme. Kunstenaars als Monet, Degas en Renoir werden belasterd, aangevallen, met als gevolg dat zij straatarm achterbleven. Toen gebeurde er iets opmerkelijks. Een nieuw soort verzamelaars kwam op en al snel streden zij om elk werk van deze nieuwe, radicale kunstenaars die zij konden vinden. Onder hen was de visionaire Deense zakenman Wilhelm Hansen.

Het was een buitengewoon moment in de kunstgeschiedenis, vol drama, intriges en bedrog. Sommige verzamelaars herkennen we misschien, andere niet, maar Hansen legde een opmerkelijke collectie aan in zijn zomerhuis Ordrupgaard, in de buitenwijken van Kopenhagen.

OVER DE GALERIE

De Ordrupgaard Collection van Denemarken is een schatkamer met enkele van de mooiste impressionistische werken die ooit geschilderd zijn. Zij omvat realistische schilderijen van Corot, Delacroix en Courbet; landschappen van Monet, Pissarro, Cézanne en Sisley; en prachtig geobserveerde portretten van Degas, Manet, Morisot en Gonzalès.