Dag van de Korte Film Junior 2021 (4+)

Dag van de Korte Film Junior 2021 (4+)

Diverse makers - Diverse landen - 2021 - 44 minuten - taal: geen dialoog
  • alle leeftijden

Vanwege de nieuwe Coronamaatregelen hebben we het kerstprogramma tijdelijk ‘on hold’ gezet. Zodra we meer weten over de situatie in de kerstvakantie zullen we je hierover op deze pagina informeren. 

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we de Dag van de Korte Film. Met een speciaal filmprogramma trakteren we kinderen vanaf vier jaar op de beste korte films uit Europa. Ga mee op ontdekkingstocht door de sneeuw, in de dierentuin of met een vergrootglas!

PROGRAMMA

Click 
Marine Jacob, België 2017, 1′
Als je in de dierentuin probeert een mooie vlinder te fotograferen, vergeet dan niet alle andere dieren om je heen! 

Awaker   
Filip Diviak, Tsjechië 2017, 9’32”
In een koud land werkt een oude man als wakkermaker. Hij maakt de mensen in de buurt één voor één wakker. Dan ontvangt hij als dank ineens een oude glimmende bel. Dat is het begin van iets nieuws.

Pawo
Antje Heyn, Duitsland 2015, 7’39”
Pawo (Tibetaans voor “moedig”)  vertelt het magische avontuur van een klein speelgoed figuurtje, dat zich bevindt in een merkwaardige wereld. Dankzij een aantal vreemde metgezellen, wodt het zich geleidelijk bewust van haar kracht en vaardigheden. Pawo gaat ook over moed en  in het leven staan zonder angst en vol vertrouwen – hoewel het soms niet helemaal gaat zoals je zou willen…

Ursa – the Song of the Northern Lights
Natalia Malykhina, Noorwegen 2021, 10′
Kleine ijsbeer Ursa is alleen in het koude donkere Noordpoolgebied en is op zoek naar zijn moeder. Hij loopt door een sneeuwstorm, door ijskoude toendra en scherpe ijsheuvels, naar het noorderlicht en het magische lied in de hoop zijn moeder te vinden. 

Dodu – The Cardboard Boy
José Miguel Ribeiro, Portugal 2010, 5′
Dodu, de jongen van karton, beleeft met zijn vriendje het lieverheersbeestje spannende avonturen. De zee, de maan, het bootje waarin ze varen, alles is van karton.

Die Lupe
Nazgol Emami, Duitsland 2017, 10’31”
Ava  komt aan in een nieuwe stad, in een nieuw huis. Met haar vergrootglas gaat ze op onderzoek uit. De onbekende omgeving is mysterieus, spannend en uitdagend – allemaal tegelijk. Dan ontmoet ze buurmeisje Zoë.