Cineville Speciaaltje: Hit the Road

Cineville Speciaaltje: Hit the Road

Panah Panahi - Iran - 2021 - 93 minuten - taal: Perzisch, Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

Speciale première (ook voor niet-Cinevillers!) met inleiding door Dana Linssen, gratis drankjes, quiz, talks en meer. Cinevillers mogen gratis iemand meenemen. Kies in dat geval voor het ticket Cineville Vriend*.

In dit Cineville Speciaaltje nemen we je mee op roadtrip door de Iraanse bergen. Dakraam open, radio aan en meebrommen met Hit the Road, het bitterzoete en wonderschone debuut van Pahah Panahi over een liefdevol, chaotisch gezin op weg naar iets groots in een hele kleine auto. Met inleiding door Dana Linssen over Iraanse cinema en veel Cineville-extra’s.

De avond wordt aangevuld met o.a. een Cineville-introductie, gratis Iraanse drankjes en een roadtrip-quiz met een mooi prijzenpakket (o.a. Rose Stories’ kookboek ‘Taste of Home’).

OVER HIT THE ROAD

Zo luchtig als de wolken boven het uitgestrekte Iraanse landschap, zo vertelt regisseur Panah Panahi (zoon van Jafar Panahi, van o.a. Taxi Teheran) het verhaal van een gezin op een geheime missie. De huurauto is gevuld met chaos, vader heeft een been in het gips en moeder verbijt haar tranen met een lach. Waar ze naar onderweg zijn? Die vraag verdwijnt naar de achtergrond bij de aanstekelijke energie van hun zoontje (gespeeld door megatalent Rayan Sarlak). Met kinderlijke naïviteit grijpt hij alles wat op zijn pad komt aan en bombardeert hij zijn ouders met de vragen die wij vergeten te stellen. Onder de radar blijven is moeilijk met een wervelwind aan boord en dat geldt ook voor deze film.

OVER CINEVILLE SPECIAALTJE

Zin in dat beetje extra? Cineville organiseert speciaal voor alle filmliefhebbers een serie superspeciale specials: Cineville Speciaaltje! De basis: een goeie film en een samenwerking met steeds weer andere Cineville-theaters. De saus is altijd anders: van exclusieve voorfilms tot klassiekers die je nog wel vierentwintig keer wil zien, en van Q&As, introducties en performances tot quizjes en prijzen. Een warm totaalpakket, voor iedereen die net zoveel van film houdt als Cineville. Speciaal is het nieuwe normaal!

*Let op: Cineville Vriend tickets kunnen alleen gebruikt worden in combinatie met een Cinevillepas-ticket. Dit wordt bij het scannen van de tickets gecontroleerd. 

Bekijk op IMDB