CatVideoFest 2019

CatVideoFest 2019

USA - 2019 - 70 minuten
  • alle leeftijden

Waarom naar make-up tutorials, influencers, ayurvedische massagerituelen of gamende pubers kijken als er kattenfilmpjes zijn?

Kattenfilmpjes consumeren is misschien wel de meest perfecte vorm van procrastinatie, de edele kunst van het uitstellen, want kijken naar een kat die van een schutting valt is toch oneindig veel aantrekkelijker dan afwassen, huiswerk maken, belasting aangeven, kamer opruimen, afstuderen of schoonmoeder bellen.

Om het de talloze liefhebbers makkelijk te maken stelt CatVideoFest ieder jaar uit ontelbare uren ingezonden filmpjes, animaties, muziekvideo’s en natuurlijk de klassieke internetfilmpjes een compilatie samen van de allerleukste kattenfilmpjes! Vertoningen van het evenement vinden plaats over de hele wereld en een deel van de inkomsten wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn.

Voor het eerst komt deze kattensensatie (we houden wel van een beetje overdrijven) nu eindelijk ook naar Nederland en naar Focus! Distributeur Cinema Delicatessen brengt CatVideoFest in het najaar naar filmtheaters door het hele land. Van ieder verkocht kaartje doneert Focus twee euro aan Stichting Dierentehuis Arnhem & Omstreken.

Bekijk op IMDB