Capharnaüm

Capharnaüm

Nadine Labaki - Libanon - 2018 - 120 minuten - taal: Arabisch - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • grof taalgebruik

Ontroerende film, waarin de 12-jarige Libanese Zain zijn ouders voor de rechter sleept. Rechter: “Waarom klaag je je ouders aan?” Zain: “Omdat ze me het leven hebben gegeven.”

'Een knap geschreven en bijzonder sterk uitgevoerd drama.' 'De casting is een klein wonder: alle rollen zijn sterk bezet, met de kinderen als grote uitblinkers.'

de Volkskrant

'De vindingrijkheid van de jonge Zain is tragisch en tegelijkertijd hartveroverend'

NRC

De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki (Caramel) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Beiroet, verteld door de ogen van een kind. Zain (Zain Al Rafeea) slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden.

Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes. Capharnaüm ging in première op het Filmfestival van Cannes. De cast bestaat veelal uit amateuracteurs en met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties: “a startling, unforgettable presence”, aldus Vulture.

 

Bekijk op IMDB