Buiten is het Feest

Buiten is het Feest

Jelle Nesna - Nederland - 2020 - 95 minuten - taal: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • geweld

Buiten is het feest - Focus ArnhemHet Nederlands Film Festival komt dit jaar vanuit Utrecht naar Focus! Voor het ultieme festivalgevoel, maar dan lekker dichtbij. In samenwerking met het NFF vertonen we, van 25 september t/m 1 oktober, iedere avond een festivalpremière, die tegelijk met de première op het NFF plaatsvindt.

Buiten is het feest is te zien op maandag 28 september om 19:00. KLIK HIER voor het hele programma.

Zwijgen of vechten, dat is de keus waar de succesvolle zangeres Sonne voor komt te staan wanneer misbruik uit het verleden haar familie opnieuw bedreigt. Indringend drama met hoofdrollen voor Eelco Smits, Abbey Hoes en Georgina Verbaan.

Na de onverwachte dood van haar oudere zus stort singer-songwriter Sonne (25) zich tot verbijstering van haar familie furieus op de bescherming van haar nichtje Lotte (12). Niemand begrijpt wat haar drijft en waarom ze zelfs haar tournee afzegt. Maar wanneer haar gevecht met Lottes wettige vader tot een rechtszaak leidt komt het met schaamte omgeven verleden vol misbruik onvermijdelijk aan het licht.

Dan blijkt dat muziek Sonnes pleister was; haar vrolijke façade een pantser om zich achter te verschuilen. Geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen, naar de roman van Arthur Japin.

Bekijk op IMDB