Orange the World: Buiten is het Feest

Orange the World: Buiten is het Feest

Jelle Nesna - Nederland - 2020 - 95 minuten - taal: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • geweld

In verband met de nieuwe Coronamaatregelen is deze voorstelling verplaatst naar zondag 12 december om 13:30. Mensen met een ticket krijgen hierover persoonlijk bericht. Heb je een ticket gekocht bij de kassa? Neem dan even contact met ons op via info@focusarnhem.nl.

In het kader van Orange the World – een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen –  vertoont Focus op zondag 12 december om 13:30, in samenwerking met de Soroptimisten, de film Buiten is het Feest, geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen. Karin Bloemen en burgemeester Marcouch zijn aanwezig bij deze voorstelling.

BUITEN IS HET FEEST
Na de onverwachte dood van haar oudere zus stort singer-songwriter Sonne (25) zich tot verbijstering van haar familie furieus op de bescherming van haar nichtje Lotte (12). Niemand begrijpt wat haar drijft en waarom ze zelfs haar tournee afzegt. Maar wanneer haar gevecht met Lottes wettige vader tot een rechtszaak leidt komt het met schaamte omgeven verleden vol misbruik onvermijdelijk aan het licht. Dan blijkt dat muziek Sonnes pleister was; haar vrolijke façade een pantser om zich achter te verschuilen.

Buiten is het Feest is een indringend drama, geïnspireerd op de gelijknamige roman van Arthur Japin, die zich baseerde op het leven van Karin Bloemen. Met hoofdrollen voor Eelco Smits, Abbey Hoes en Georgina Verbaan.

Bekijk op IMDB