Allez, Eddy!

Allez, Eddy!

Gert Embrechts - België - 2012 - 100 minuten - taal: Vlaams
  • alle leeftijden

Het verhaal van Allez, Eddy! speelt zich af in 1975, het tijdperk dat elke jongen Eddy Merckx wou worden. Ook Freddy, het elfjarige wielertalentje en zoon van slager André.

André heeft echter andere zorgen aan het hoofd, want de eerste supermarkt opent binnenkort zijn deuren in het dorp, een zaak die een bedreiging vormt voor de beenhouwerij. Maar Freddy denkt er anders over, want ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd. De winnaar van die wedstrijd mag Eddy Merckx ontmoeten. Freddy schrijft zich stiekem in…

Kinderpersconferentie
Droom jij ook van echte wielerwedstrijden? En wil je weten hoe je zo goed wordt dat je daar aan mee mag doen? Ben je benieuwd hoe het is om als profwielrenner te leven? Hoe ver je iedere dag moet fietsen en hoe je een wedstrijd wint? Voorafgaand aan de film is er in de zaal een kinderpersconferentie met jong talent van RETO Arnhem. Stel al je vragen aan deze toekomstige wielrenners! Allez, Eddy! is te zien tijdens het Gelders Fiets Film Festival dat van 20 t/m 22 september plaatsvindt in en rond Focus Filmtheater.