Adam

Adam

Maryam Touzani - Marokko - 2019 - 98 minuten - taal: Arabisch - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

Speciale voorpremière op woensdag 11 maart om 19:00, ihkv film-en-debat programma Movies That Matter on Tour. Wegens omstandigheden kan de Marokkaans-Nederlandse Najat Kaddour niet aanwezig zijn. Na afloop van de film is er een zaalgesprek o.l.v. regisseur Redouan Harrak.

In een kleine Marokkaanse bakkerij opent een weduwe langzaam haar hart voor de ongehuwde, zwangere Samia, die bij haar komt werken.

Hoewel Abla haar handen vol heeft aan de opvoeding van haar dochter en bakkerij, biedt zij Samia een plek in haar huis, onder voorwaarde dat ze binnen een paar dagen vertrekt. Maar Samia blijkt een welkome kracht, en haar gebakjes vinden gretig aftrek bij de buurtbewoners. Naarmate de vrouwen langer samenwerken, wordt hun band sterker en leren ze elk op hun eigen manier om te gaan met hun verleden.

Op subtiele wijze brengt Touzani het leven van haar personages in beeld, waarmee zij gevoelige onderwerpen als ongehuwde zwangere vrouwen in de Arabische wereld op overtuigende wijze aan de kaak stelt.