A Hidden Life

Tickets:
Meer

A Hidden Life

Terrence Malick - Oostenrijk - 2019 - 174 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • geweld

'A Hidden Life’ van Terrence Malick zet zelfs de botste cynicus aan het denken.'

NRC

Gebaseerd op echte gebeurtenissen van schrijver-regisseur Terrence Malick, is A Hidden Life het verhaal van een onbezonnen held, Franz Jägerstätter, die in de WOII weigert om voor de nazi’s te vechten.

De overweldigende bergvalleien van de Alpen vormen de achtergrond van een hartverscheurend drama over een Oostenrijkse boer die weigert om zich over te geven aan het gezag van nazi-Duitsland. De nieuwe film van Amerikaans meesterfilmer Terrence Malick (The Thin Red Line, The Tree of Life) is gebaseerd op het leven van Franz Jägerstätter, die werd veroordeeld voor zijn stille verzet tegen de Duitse Anschluss.

Voor het filmscenario putte Malick uit de brieven die Jägerstätter aan zijn vrouw schreef. Terwijl hijzelf in de gevangenis wegkwijnt, wordt zij door haar dorpsgenoten uit gemeenschap verstoten. Met A Hidden Life onderzoekt Malick hoe de Jägerstätters de kracht vonden om hun leven en welzijn op te offeren voor een hoger ideaal. Zoals in zijn eerdere werk verbeeldt hij op lyrische wijze de rijke binnenwerelden van zijn personages met beweeglijke beelden, een rijke soundtrack en een associatieve montage.

Wanneer de Oostenrijkse boer geconfronteerd wordt met de dreiging van executie wegens verraad, is het zijn onwankelbare geloof en zijn liefde voor zijn vrouw, Fani, en kinderen die hem op de been houden. Met o.a. Bruno Ganz, Matthias Schoenaerts, Karin Neuhäuser en Ulrich Matthes.

Bekijk op IMDB