Introdans: de bijzondere ontmoetingen

Introdans: de bijzondere ontmoetingen

Inge Theunissen - Nederland - 2022 - 90 minuten

In juni organiseren we twee bijzondere avonden met filmprogramma’s over het werk van Introdans door de lens van de Arnhemse filmmaakster Inge Theunissen. Zij volgt het gezelschap al meer dan 10 jaar op de voet en komt met haar camera ook achter de schermen van dit internationale balletgezelschap. Op dinsdag 7 juni om 19:00 maak je in het programma De bijzondere ontmoetingen met Introdans kennis met een andere kant van Introdans.

Op woensdag 29 juni is de andere ontmoeting met Introdans! Klik hier voor meer informatie en tickets.

Introdans is niet alleen een gerenommeerd en in Arnhem gekoesterd internationaal dansgezelschap, maar ontwikkelt ook vele inclusieve dansprojecten met allerlei maatschappelijke en culturele partners. Filmmaker Inge Theunissen registreert deze ontmoetingen met haar camera en creëert bijzondere dansfilms.

Tijdens deze filmavond zie je de première van de korte film Circular. De film is geïnspireerd op het gelijknamige ballet van choreograaf Adriaan Luteijn, waarin de manier van bewegen van gastdanser Edwin van den Burg centraal staat. Theunissen maakte er een komische en ontroerende korte SF-film van.

Na de premièrevertoning van de film Circular volgt een gesprek met de dansers die in deze film te zien zijn: de Introdansers Giuseppe Calabrese en Mathieu di Scala, gastdanser Edwin van den Burg en de makers Adriaan Luteijn en Inge Theunissen. Tevens worden fragmenten uit de mooiste documentaires van de afgelopen jaren getoond en de bijbehorende verhalen verteld.

INTRODANS BEWEEGT JE

Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken ons repertoire dat we op wereldberoemde podia presenteren. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit onze kunst verbinden we mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving!