2001: A Space Odyssey (50th Anniversary)

2001: A Space Odyssey (50th Anniversary)

Stanley Kubrick - GB/USA 1968 - 142 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • angst

Ter ere van 50 jaar Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey vertonen we de gedigitaliseerde versie van deze baanbrekende en epische sciencefiction-vertelling.

Oscarwinnaar 2001: A Space Odyssey geldt als een absolute mijlpaal in de filmgeschiedenis. Onder de aanprijzing ‘An epic drama of adventure and exploration’ leverde regisseur Stanley Kubrick (1928-1999) in 1968 deze beklemmende vertelling af over de oorsprong van de mens, zijn sprong in de ruimte en de opstand van een zelfdenkende computer die de bemanning van een ruimteschip gijzelt. Zijn visionaire film over onze groeiende afhankelijkheid van technologie blijkt relevanter dan ooit.

De spectaculaire inzet van klassieke muziek op de soundtrack, de art-direction en het thema (‘wat is de plek van de mens in het universum’) en de mix van sciencefiction en avonturenfilm maken de film een absoluut meesterwerk.

"Kubrick heeft met zijn 2001: A Space Odyssey vertelformules voor grote Hollywoodfilms doen wankelen en visuele effecten van de toekomst het heden ingeslingerd."

VPRO Cinema

"Een weergaloze film die met woorden geen recht kan worden gedaan. Je moet hem beleven. Een absoluut meesterwerk."

Cinemagazine
Bekijk op IMDB